PAGEVIEUWS

zondag 31 augustus 2014

31-08-2014 van Baagö naar Sønderborg.

Vanmorgen wanneer we wakker worden regent het, en we draaien ons nog maar een keer om, tot we er op een gegeven moment maar uitgaan, want door lang op bed te liggen krijg je op het laatst ook last van pijn in je rug en dus gaan we er maar uit om een uur of negen.
Na het ontbijt, gaan we maar even via NPO het nieuws, en nog wat andere programma's bekijken die we gemist hebben en zo word het al gauw weer twaalf uur.
Om een uur of halfeen houd het eindelijk op met regenen en we besluiten om maar weg te gaan met als doel Sønderborg zo'n 30 mijl naar het zuiden toe.
Om kwart over één maken we los en varen op de motor die kant op want wind staat er nauwelijks.
We zijn niet de enigsten die de haven verlaten want na ons gaan er dus nog drie jachten weg.
Na twee en een half uur te hebben gemoterd begint er wat wind te komen en het word een bakstagwindje van zo'n 12 knopen en dat is genoeg om met 4,5 mijl de goede kant op te gaan,en dus rollen we de Genua af en gaat de motor uit.
Onderweg komen we steeds meer jachten tegen, die gaan de kant op waar wij vandaan komen en dat wil wel lekker zeilen zo hoog aan de wind.
Onderweg dreigt het wel een paar keer dat het zal gaan regenen, maar op wat spatje's na trekt alles bij ons langs.


Om halfacht arriveren we in Sønderborg, en gaan langs de oude kade liggen, waar we wel eens eerder hebben overnacht.
Of we hier nog wel mogen liggen weet ik niet, maar dat kan mij ook niks schelen, als het niet mag sturen ze ons wel weg.
Voor het eten drinken we nog een borrel op de goede afloop van onze reis, en dan gaan we eerst de door Aafke klaargemaakte koninginnesoep naar binnenwerken, nou dat valt er goed in en ook de rest die daarop volgt gaat vlot naar binnen.
Aafke gaat opruimen en gaat daarna weer verder met haar puzzelboek, en ik ga het weblog bijwerken.
Hier achter ons staan een stuk of wat asielzoekers te vissen, maar aan hun aas te zien geef ik ze geen enkele kans om er iets mee te vangen, want de vissen hier zitten niet te wachten op wat blinkertje's , maar die willen denk ik liever een lekkere harige zeepier.

    Asielzoekers op de kade aan het vissen

Morgen eerst maar door de brug en daarna aanmeren in de havenkom die er achterligt, dan kunnen we hier even de stad in om wat boodschappen te halen, wat we daarna gaan doen weet ik nog niet maar er zijn nog wel een paar haventje's hier in de buurt waar we naar toe kunnen.
We zitten nu nog 10 mijl van de Duitse grens af, en nog ongeveer 30 mijl vanaf Kiel, dus wanneer er straks een weergaatje komt om van Cuxhaven, of vanaf Helgoland naar huis te zeilen kunnen we dat in twee dagen overbruggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten