PAGEVIEUWS

zaterdag 21 juni 2014

Nog niet vertrokken

Het is nu zaterdag 21 juni, en als alles goed was dan zaten we nu op zee richting Engeland.
Helaas is er uit onverwachte hoek een probleem ontstaan waar we niet op hadden gerekend, na aankomst in Franeker hebben we woensdag, en donderdag de laatste puntjes op de I gezet, maar vrijdag krijg ik opeens weer last van een oude kwaal, namelijk mijn nekhernia.
Ik had al wat dove vingers zo nu en dan, maar dat ging ook steeds weer over en ook sliep ik s'nacht goed maar het is nu weer net zo erg als een jaar of wat geleden, en het is zelfs zo erg dat ik geen oog meer dicht doe s'nachts vanwege de pijn achter mijn schouderblad, schouder, en mijn elleboog, onderarm, en hand staan constant onder stroom, zo voelt het tenminste.
Overdag gaat het wel omdat je dan wel wat afleiding hebt maar slapen ! Ho maar.
Hier hadden we dus niet op gerekend, wel hadden we met mijn knie rekening gehouden, maar daar gaat het boven verwachting redelijk mee.
Het enigste wat ik er aan kan doen is rust houden, en paracetamol slikken, en hopen dat het net zo snel weer verdwijnt als het is gekomen maar daar lijkt het nog niet op.
Het vervelende is dat ik allergisch ben voor de wat zwaardere pijnstillers zoals Duclofenac en Ibuproven.
Vanmorgen was ons drinkwater op en moesten we dus een eindje varen om bij het watervulpunt te komen, nou dat heb ik geweten, ten eerste was het water in Franeker wel 15 cm lager dan gisteren doordat ze aan het spuien zijn, en dus lagen we vast in de prut. Met veel geweld, en heen en weer varen kwamen we uiteindelijk wat verder uit de kant, en zijn we achteruitgevaren naar de waterkraan maar door de stroming was het aanmeren niet gemakkelijk, en vooral niet met mijn pijnlijke nek, schouder, etc, etc. Ik had er erg veel moeite mee om te bukken om de keerkoppeling te bedienen, en met het hoofd te draaien om te zien of het allemaal wel goed ging.
Ik hoef er dus nog niet aan te denken om te vertrekken, want dat zou onverantwoord zijn, want als het nog erger zou worden onderweg dan zou Aafke er alleen voor komen te staan, en dat kan niet.
We zien wel waar het schip strand, en hopen er maar het beste van, it is net oars.


dinsdag 17 juni 2014

Heen en weer, en op en neer dag.

Vanmorgen om halftien met de auto vertrokken naar de polikliniek in Drachten om foto's van Aafke 's
bovenkaak te maken i.v.m.implantaten, daarna gaan we richting kollum om nog wat vergeten spullen op te halen en daarna een pakje op te halen bij de jachthaven die daar door de verzender verkeerd is afgeleverd, ik had gevraagd om het naar Franeker te sturen maar dat is dus verkeerd gegaan.
Vanaf de polikliniek zetten we dus koers naar Kollum, maar als we bij de skieding komen kunnen we niet de weg over en sturen ze ons N.B. Via Noordwijk, Kornhorn, en Opende naar Buitenpost nou dat is een flink ommetje.
Enfin we rijden nu vanaf de jachthaven richting Franeker, Aafke rijd en dus maak ik het pakje open en zie tot mijn verbazing dat het door mij bestelde instrument niet het goede is, dat is effe balen.
Het is een data instrument i.p.v een duo instrument, en daar heb ik dus niets aan, thuisgekomen ga ik kijken of er iets geregeld kan worden.
Op de site van de firma Thijssen uit Zierikzee gekeken zie ik dat ik de verkeerde heb besteld, dus eigen schuld dikke bult.
Ik stuur een mail en bestel de goede dieptemeter, en als ik die van de week ontvang stuur ik de andere wel weer retour.
Het is om er het heen en weer van te krijgen, maar ik hoop dat het allemaal nog lukt deze week en anders moeten John en Marina hem maar meenemen als ze komen.
Aafke gaat nog wat boodschappen doen, en ik ga nog even wat aan de ramen van ons doghouse doen.
Als Aafke terugkomt ben ik ook daar mee klaar en kunnen we gaan eten tenminste dat dachten we,
maar we horen gestommel aan dek en daar is de hele familie Oud die aan boord komt om mij nog even een keer de mast in te draaien om het toplicht goed te zetten.
Dus ga ik in het bootmansstoeltje omhoog aan twee vallen, want je weet het maar nooit, de zwaartekracht is groot dus safety for all.
Ik heb het klusje in notime gefixt en kan weer naar beneden voor ze er erg in hebben.
Morgen ga ik een nieuw stoomlicht op de mast monteren, die is er al wel 10 jaar af maar zal er dan nu eindelijk weer eens op.
Dan taait de familie Oud af, en kunnen wij gaan fourageren en naar het voetballen kijken.
Al met al een vreemde Heen en Weer en Op en Neer dag vandaag.


maandag 16 juni 2014

Eindelijk op weg

Vandaag zijn we dan eindelijk zover dat we kunnen vertrekken, om kwart over negen gaan de landvasten los en varen we de haven uit op naar de sluis, we hoeven niet lang te wachten en als de twee schepen die er in lagen eruit zijn varen we naar binnen.
Het is even weer wennen om aan te leggen aan hogerwal en we raken met de preekstoel net even de sluiswand, na nog even gewacht te hebben op een motorsailer gaat de deur dicht en schutten we z'on halve meter omhoog.
Als we na een kwartiertje bij de brug van Engwierum aankomen, laat de sluiswachter ons daar 10 minuten wachten, ik roep hem uiteindelijk maar via de marifoon op en krijg op mijn vraag alleen maar gekraak en ruis te horen maar hij zet nu wel het licht op rood/groen, hij heeft me dus wel gehoord.
Om 10 over 10:00 varen we eindelijk door de brug, bij Ee aangekomen gaat het een stuk sneller en kunnen we doorvaren zonder vaart te hoeven verminderen het kan dus ook wel snel!.
Om goed 11 uur zijn we bij Dokkum en 20 minuten later zijn we er alweer doorheen, maar bij Birdaard moeten we wel een halfuur voor kant blijven wachten.
Het is 13:10 als we Birdaard binnenvaren, en er zijn twee Duitse motorjachten voor ons die we al vanaf Dokkum volgen.
Als we bij Tergreft op wat breder water komen vaar ik er één voorbij want ze varen nog geen 5 knopen en dat kan wel wat sneller, de andere Duitser is al uit zicht maar vlak voor Leeuwarden zit ik weer achter hem en kunnen we gelijk door de EEbrug.
Dan komen we bij de Noorderbrug en daar staan de lichten op Rood/Groen, maar even later gaan ze op enkel rood er schijnt iets niet in orde te zijn bij de brug want de twee schepen voor mij gaan aanmeren aan de kade en dat doen wij dus ook maar.
Ik hoop dat het probleem snel is opgelost want anders zijn we het haasje, omdat de bruggen een spertijd hebben van 16:00 uur tot 18:00 uur en het is nu 15:05 uur.
Opeens gaan de slagbomen dicht en even later gaat de brug omhoog, maar hij gaat net zo snel weer naar beneden, proefdraaien denken we, en jahoor de lichten gaan nu op Rood/Groen en even later gaan de slagbomen ook en dan kunnen we, nadat de brug omhoog is er door.
Ondertussen is het wel halfvier geworden dus gaan we het nog wel halen voor vier uur want we hebben nog vier bruggen te gaan voor we Leeuwarden uit zijn.
Het heeft er om gespannen, want bij twee van de vier bruggen lieten ze ons lang wachten maar we hebben het gered gelukkig, en we zijn om 16:05 aan de andere kant van Leeuwarden.
Als we door de Hermesbrug zijn komen we opeens de SCH 43 tegen, een oud visvaartuig, en wie zien we daar aan boord!,  onze vriend Kees Bok, die al diverse keren met ons mee geweest is naar de Oostzee zo zie je maar weer hoe klein de wereld soms is.
De bruggen bij Deinum vliegen voor ons open en ook bij Dronrijp hoeven we niet te wachten, als we bij Franeker aankomen om 17:15 staat er op het matrixbord dat de brug om 17:25 open gaat voor sport dus effe wachten, en als we dan even later door de brug kunnen zien we dat er nog een mooi plekje vrij is aan de kant waar je gratis kunt parkeren met de auto, en omdat we nog wat boodschappen moeten doen morgen komt dat weer mooi van pas want onze auto staat bij John en
Marina.
Het was vandaag toch erg fris zonder de zon erbij, en ook stond er zo nu en dan windkracht zes.
De drie week geleden door mijn huisarts geconstateerde Bakerse Cyste, in mijn knieholte is er vandaag niet beter op geworden, ik heb mijn been vandaag zoveel mogelijk niet belast maar ondanks dat heb ik er erg veel pijn aan
Het is te hopen dat het wat opknapt want als het zo blijft zoals nu dan weet ik niet of ik wel verder ga.